Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Gothic Festival 2008: Waregem lag voor drie dagen in Gent

Sinds Purple Moon er twee jaar geleden de brui aan gaf is de fakkel van belangrijkste concertorganisator binnen het Belgische Gothicwereldje naar The Black Cave gegaan. Daarbij verplaatste het epicentrum van de activiteiten zich ook van Gent naar de thuisbasis van The Black Cave: Waregem. Hun belangrijkste evenement dit jaar is het Gothic Festival en dat vond afgelopen weekeinde (25-27 juli) plaats. Tijdens de Gentse Feesten, juist. Vandaar dat het meest afgelegen deel van de Gentse Feesten dit jaar voor ons… in Waregem lag.

De feestelijkheden begonnen al op vrijdag. De helft van onze delegatie kon geen verlof nemen en kon daardoor niet tijdig ter plaatse geraken voor het optreden van de sympathieke Noren van Elusive. De voltallige delegatie was wél aanwezig toen The Crüxshadows het podium beklommen. Met hun nieuwe bezetting konden ze helaas niet helemaal overtuigen, iets waar het Nederlandse Clan Of Xymox later op de avond wel in slaagde. Deze Nederlandse groep staat al jaren garant voor een degelijk mix van warme, donkere rock met electronische invloeden.

Zanger Carl McCoy van Fields Of The Nephilim tijdens het Gothic Festival 2008 te WaregemHet programma van zaterdag leek op de hoofdact na niet echt onze dada, dus arriveerden we met opzet erg laat. Wel zagen we nog een sfeervol optreden van Ordo Rosarius Equilibrio. Enkele uren later volgde een blij weerzien met Fields Of The Nephilim (foto). We zagen ze eerder dit jaar al aan het werk in Leipzig, en met dat fabelachtige concert in het achterhoofd vreesden we dat het dit keer eigenlijk alleen nog maar kon tegenvallen. Gelukkig deden de ongekroonde koningen van de Gothic Rock wat hen te doen stond: een strak en bezield optreden ten beste geven. De geluidskwaliteit was veel minder goed dan in Leipzig, maar dat bedekken we met de mantel der liefde. Net als in Leipzig werd er afgesloten met “Last Exit For The Lost”, en daar zal je Wim niet over horen klagen! Achteraf spoelden we de emoties door met een lekkere Irish coffee… op de Gentse Vlasmarkt.

Garden Of Delight tijdens het Gothic Festival 2008 te WaregemZondag zagen we met kleine oogjes nog sterke optredens van Madre Del Vizio, Garden Of Delight (foto), Cinema Strange en Das Ich. Qntal hadden we ook nog willen zien maar de vermoeidheid liet ons geen keuze behalve weer naar Gent af te zakken, want maandag moesten we weer vroeg opstaan!

De balans van het festival: net als vorig jaar hebben we er een aangenaam en ontspannen weekeindje opzitten, vele oude en nieuwe bekenden ontmoet en vele toffe muziek gehoord. Op het gastronomische vlak mocht het misschien wat meer zijn, al misten we eigenlijk vooral een kraampje waar boterhammen met huufflakke en tierenteyn te verkrijgen waren! Het electronische geweld dat de affiche domineerde is niet echt onze smaak, maar dat wisten we vooraf en het werd ruimschoots goedgemaakt door de aanwezigheid van Fields Of The Nephilim. En nu maar aftellen naar M’era Luna!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: