Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Een dagje Brussel

Zaterdag was nog eens zo’n zeldzame dag waarop we niets te doen hadden, een gedroomde gelegenheid voor een uitstapje dus! De keuze viel op Brussel, want in het Museum voor Natuurwetenschappen loopt er een nieuwe, tijdelijke tentoonstelling, Over leven in het X-TREME. De tentoonstelling laat zien hoe bepaalde planten en dieren zich hebben aangepast aan verschillende extreme levensomstandigheden, namelijk hitte, koude, droogte, permanente duisternis en zuurstofgebrek. Van elk van deze thema’s krijgen we enkele sterke staaltjes te zien. Een doctoraat in de fysiologie is niet nodig, de tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden. De tentoonstelling is niet zo heel groot, maar we hoeven niet meteen naar huis: het museum heeft nog veel meer te bieden.

Het meest tot de verbeelding sprekende gedeelte is natuurlijk de Galerij van de Dinosauriërs, de grootste tentoonstelling van dinosauriërs in Europa. We zien er onder meer de beroemde Iguanodons van Bernissart, maar het museum beschikt daarnaast nog over een aanzienlijke collectie andere soorten, met als paradepaardjes Tyrannosaurus rex (foto), Stegosaurus, Triceratops en de enorme Diplodocus. Tussen zijn jeugdidolen voelde Wim zich meteen weer een jongetje van tien!

De tentoonstelling Over leven in het X-TREME loopt nog tot 30 augustus 2009. En op 13 februari 2009 opent er een nieuwe vaste tentoonstellingsruimte, de Galerij van de Evolutie, naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de geboorte van Darwin (op 12 februari).
Tyrannosaurus rex, Museum voor Natuurwetenschappen Brussel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: