Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Een dagje tussen de trollen

Dit weekeinde vond in Mons de derde editie van Trolls & Légendes plaats, een festival waar je ondergedompeld wordt in een imaginaire wereld vol trollen, elfen, tovenaars en andere vreemde wezens. Drie dagen lang was de Lotto Mons Expo volgestouwd met een expositie van fantasykunst, verkoopsstands met boeken en strips, signeersessies, en een grote speelhal met bord-, kaart- en andere spelen. Maar de sfeer was natuurlijk pas echt compleet dankzij de lekkere Cuvée Des Trolls, en de nodige muziekoptredens! Wij gingen eens een kijkje nemen op zondag, de laatste dag van het festival.

De openingsact, Nehl Aëlin, hebben we gemist, dus het eerste optreden dat wij te zien kregen was van Cécile Corbel, een Franse zangeres en harpspeelster die samen met haar begeleidingsgroep dromerige, keltische muziek brengt.

Daarna was het de beurt aan het Amerikaanse Woodland, een vijfkoppige groep die de zaal vulde met hun warme folkgeluid, met harp, viool, gitaar en percussie. En zo kwamen de toeschouwers langzaam op temperatuur voor de hoofdact!

En die afsluiter van het festival was meteen ook de hoofdreden van onze aanwezigheid. We hebben het natuurlijk over Omnia, een fijne groep waarover u op deze blog misschien al wel eens eerder iets las. We zagen de groep van Steve Sic, Jenny, Luka, Joe en Mich al vaak aan het werk, maar we zijn ze nog lang niet beu gezien.

Deze erg internationaal samengestelde groep met uitvalsbasis in Nederland brouwt een breed spectrum van muzikale invloeden tot een unieke mix, die ze Pagan Folk noemen. Te oordelen aan de talrijke opkomst en de uitgelaten reacties van het publiek, blijkt dit eigenzinnige collectief ook nog steeds aan populariteit te winnen. En daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. De positieve energie en levenslust die deze groep uitstraalt is dan ook aanstekelijk.

Omnia bleek in topconditie te zijn, want we kunnen gerust gewagen van één van de beste optredens die we ooit van hen zagen. Ze hebben intussen dan ook een uitgebreid repertoire opgebouwd met prachtsongs zoals bijvoorbeeld Tine Bealtaine en Alive! Ook kregen we een aantal gloednieuwe songs te horen. En de avond werd op een waardige manier afgesloten met de Omnia-klassieker Morrigan!

Kortom, veel sfeer op Trolls & Légendes! Wat we ook waarderen aan dit festival is dat hier, in tegenstelling tot op veel festivals, de groepen relatief veel tijd toebedeeld krijgen om hun ding te doen. Tot zover deze editie van Trolls & Légendes, het tweejaarlijkse festival dat van ons gerust jaarlijks zou mogen zijn!

Advertenties

2 Reacties op “Een dagje tussen de trollen

  1. jeronimo 14 april 2009 om 20:52

    ik was er ook graag de zondag geweest, maar gelukkig was de zaterdag ook al redelijk knap qua muziek!
    omnia heb ik al enkele keren gezien maar ze blijven toch de moeite, andere keer!

  2. Wim 14 april 2009 om 21:07

    Ja, wij waren zaterdag eigenlijk ook wel graag geweest, maar een mens moet nu eenmaal af en toe eens kunnen kiezen, nietwaar! We hopen Qntal nog eens te kunnen zien op een of ander zomerfestival…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: