Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Yann Arthus-Bertrand – Home

De Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand is onder meer bekend van zijn boek “De aarde vanuit de hemel” en de daarbij horende tentoonstelling, die twee jaar geleden nog in Brussel te zien was. Nu heeft hij een film gemaakt, Home, die deze week wereldwijd in première ging.

De film is bedoeld als een ode aan onze planeet en tegelijk een waarschuwing aan de mens, die haar breekbare evenwicht in steeds sneller tempo aan het vernietigen is. Maar de film is zeker geen deprimerende klaagzang, want ze eindigt met voorbeelden van hoe mensen overal ter wereld initiatieven nemen om het tij te keren en werken aan een duurzame toekomst voor ons en onze planeet. It’s too late to be a pessimist, is de boodschap.

Met zijn project riskeert Arthus-Bertrand natuurlijk wel een beetje dat hij enkel voor eigen kerk preekt, maar met wat geluk bereikt hij misschien toch een breder publiek – Al Gore heeft enkele jaren geleden reeds bewezen dat het kan! De film zelf is absoluut het bekijken waard. Het bevat adembenemende beelden die onze planeet in al haar glorie laten bewonderen. En je hoeft niet eens naar de bioscoop, want je kan de film integraal op YouTube bekijken: Hierheen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: