Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Star Industry en Lacrimosa in Gent

De laatste jaren waren de gothic- en aanverwante concerten in Gent fel in aantal teruggelopen – het ter ziele gaan van organisator Purple Moon was daar niet vreemd aan. Maar maandag konden de zwartjassen nog eens als vanouds naar de geliefde Vooruit, want daar stonden twee interessante groepen geprogrammeerd. Organisator The Black Cave vindt blijkbaar steeds beter zijn weg naar de Arteveldestad, en daar kunnen wij alleen maar blij om zijn!

De vaandeldrager van de Belgische gothic rock, Star Industry, was opener van de avond. Wij weten deze klassegroep al jaren te waarderen en zagen hen al vaak aan het werk, maar toch konden ze ons die avond nog verrassen met een cover, Kids van MGMT. Ze kregen helaas slechts een halfuurtje toebedeeld, veel te weinig naar onze zin maar de meeste toeschouwers waren duidelijk voor de afsluiter gekomen. Wie Star Industry eens wat uitgebreider aan het werk wil zien, kan op 7 november aanstaande terecht in jeugdhuis Kompas te Sint-Niklaas!

Hoofdact Lacrimosa werd intussen bijna twintig jaar geleden als soloproject in het leven geroepen door Tilo Wolff, om later vervoegd te worden door zijn huidige levensgezellin Anne Nurmi. Het aanvankelijk donkere darkwave/gothic-geluid evoleerde al snel naar een theatrale, wat kitscherige vorm van gothic-metal, hoewel er nog steeds plaats bleef voor wat ingetogener songs. Het optreden zelf was niet onaardig maar toch konden ze ons niet helemaal overtuigen. Wel onthouden we een aantal sterke uitschieters, zoals Stolzes Herz bijvoorbeeld. Na dik twee uur hielden Wolff en co het voor bekeken, na een set waarin zowat de hele muzikale geschiedenis van Lacrimosa de revue was gepasseerd.

Al bij al een erg gezellig avondje in onze thuisstad, dat waarschijnlijk nóg gezelliger zou geëindigd zijn als we de volgende ochtend niet om zes uur hadden moeten opstaan…

Advertenties

2 Reacties op “Star Industry en Lacrimosa in Gent

  1. Aisling 17 september 2009 om 19:22

    Toch jammer dat ik er niet bij was. 😦

  2. Wim 17 september 2009 om 19:59

    Ach, er zal nog wel een herkansing komen!
    Wie weet, misschien in de AB? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: