Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Corvus Corax verovert Waregem

Gisteren vierde concertorganisator The Black Cave haar vijftiende verjaardag met een gevarieerd festival in de Expo te Waregem. En behalve wij waren er nog meer Gentenaars naar Waregem afgezakt, want op enkele honderden meters van de Expo was ondertussen Zulte Waregem – KAA Gent aan de gang.

Tot onze spijt hebben we Rosa Crux gemist, maar degenen die wel op tijd waren wisten ons te verzekeren dat deze Franse band het er ook zonder onze aanwezigheid prima vanaf gebracht had. Deze groep had ons enkele jaren geleden al van hun kunnen overtuigd op het The Invitation-festival. Hopelijk zien we hen snel nog eens terug.

We waren wél op tijd voor achtereenvolgens de rustige folkmuziek van Sol Invictus en de donkere, ietwat psychedelische deathrock van Madre Del Vizio.

Toen electroband Leaether Strip aan de beurt was, waren wij even de stad in om onze honger te stillen. En terwijl we langs het stadion passeerden, hoorden we Zulte Waregem het eerste doelpunt van de match maken. Geen goed begin voor Preud’homme en co!

We waren ruim op tijd terug in de Expo voor Corvus Corax! Deze groep uit Berlijn werd eind 1989 opgericht, kort na de val van de Muur. Ze waren één van pioniers in de revival van hun genre, en zijn nog altijd de absolute top: die Könige der Spielleute!

Er vielen enkele bezettingswijzigingen te noteren: drummer Patrick heeft de groep verlaten om zich op zijn solowerk te storten; hij is vervangen door Martin Ukrasvan. En er was nog een nieuwkomer: doedelzakspeler Pan Peter, die we herkenden van bij Cultus Ferox, heeft blijkbaar de rangen van Corvus Corax versterkt waardoor ze nu met z’n negenen op het podium stonden. Tijdelijk, want doedelzakspeler Jordon, die er nu nog bij was, gaat de groep verlaten.

Zoals steeds was hun show voor ons weer een absolute voltreffer. Hun op middeleeuwse folkmuziek geënte percussie- en doedelzakgeweld maakt het wel erg moeilijk om nog stil te blijven staan. Wat ons opviel is dat de groep zichzelf steeds opnieuw uitvindt. De ganse show liep gesmeerd en verveelde geen seconde. Kortom, entertainment van de bovenste plank. Corvus Corax is een groep die je absoluut live moet gezien hebben. En Castus (foto boven links) had voor de gelegenheid enkele woordjes Nederlands ingestudeerd!

De eigenlijke afsluiter van de avond was het Belgische Suicide Commando, maar hun zware electro is aan ons niet besteed, dus wij waren ervandoor. Onderweg naar huis vertelde de radio ons dat de Buffalo’s jammerlijk met 3-1 de boot waren ingegaan. Dan was ónze uitstap naar Waregem gelukkig beter geslaagd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: