Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Blij weerzien met Faith And The Muse in Waregem

Gisteren, 10 november 2009: een donkere herfstavond met een vrije dag in het vooruitzicht… dat vraagt om een gothic-feestje. Tot onze tevredenheid dachten ze er in The Steeple in Waregem ook zo over, want daar konden we gisteren genieten van twee fijne optredens met bijbehorende fuif!

Bij beide bands is het een vrouw die achter de microfoon plaatsneemt. Een avondje gothic girl power dus, en de opener was The Breath Of Life. Deze Belgische wave-band rond zangeres Isabelle Dekeyser bestaat intussen al meer dan twintig jaar, dus het hoeft niet te verbazen dat we hen al meer dan één keer aan het werk hebben gezien. Ze maakten ook ditmaal een goede indruk met hun warme, melodieuze klanken.

De hoofdact was van verder afkomstig, meer bepaald uit de Verenigde Staten. Faith And The Muse is een duo bestaande uit zangeres Monica Richards en muzikale duizendpoot William Faith. Deze groep is al jaren een begrip in de scene en beschikt over een eigen, unieke sound. Ze zijn erin geslaagd om enerzijds potige deathrock en anderzijds meer etherische klanken die aan keltische folk en wereldmuziek refereren, tot een harmonieus geheel te smeden dat het geluid van Faith And The Muse zo herkenbaar maakt. Momenteel zijn ze op tournee door Europa om hun nieuwe CD, : ankoku butoh : te promoten. Daarin blijkt de groep opnieuw heel wat nieuwe muzikale invloeden tot zich genomen te hebben, maar ook nu blijft het onmiskenbaar Faith And The Muse.

Door de uitgebreide line-up was het podium van The Steeple maar net groot genoeg. De gevarieerde set vereiste nogal wat kleine reorganisaties tussen twee nummers door, wat voor enkele ongemakkelijke pauzes zorgde. Maar dit werd ruimschoots goedgemaakt door een prachtige, meeslepende set met oud en nieuw werk van de groep. Monica Richards was uitstekend bij stem, en ook de muzikanten maakten een degelijke indruk. Twee als geisha’s uitgedoste danseressen maakten het plaatje compleet. Kortom, een meer dan geslaagd optreden van een groep, waar na al die jaren nog steeds geen sleet op zit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: