Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Earth Hour 2010

Luttele maanden na de klimaatconferentie in Kopenhagen is het onvermogen van onze wereldleiders tot het nemen van broodnodige maatregelen nog maar eens pijnlijk duidelijk geworden. Op de driejaarlijkse CITES-conferentie, die momenteel nog aan de gang is in Doha (de hoofdstad van Qatar), werd het voorstel van handelsverbod voor blauwvintonijn weggestemd. Bijzonder slecht nieuws voor deze soort, die stelselmatig achteruitgaat als gevolg van overbevissing. De wereldpopulatie van deze soort bedraagt vandaag minder dan 15 procent van de historische aantallen.

Nog maar eens een bewijs dus dat we beter niet op de politiek wachten en zelf het goede voorbeeld moeten tonen. Een goede gelegenheid dient zich trouwens aan: over precies één week, op zaterdag 27 maart, is het Earth Hour!

Met Earth Hour 2010 roept WWF op om wereldwijd de lichten gedurende één uur (van 20u30 tot 21u30) te doven, om aandacht te vragen voor de energieverspilling.

Het uithangbord van de actie in België is Darth Fladder, duidelijk een verwant van Darth Vader, de licht astmatische booswicht uit Star Wars. Wie kan raden door wie Darth Fladder gespeeld wordt, maakt kans op een reis naar Spitsbergen. Maar wie het ook is, het bewijs is er: de duisternis heeft ook zijn goede kanten. Maar dat wisten wij als doorgewinterde gothic-liefhebbers natuurlijk al lang!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: