Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Mumford & Sons in de AB

We hadden op de gekende radiozender Studio Brussel-Halle-Vilvoorde eens een liedje van een Britse folkgroep gehoord dat ons bijzonder beviel. Hun debuutplaat, getiteld Sigh No More, was spoedig in ons bezit. Dat bleek een uitstekende aankoop, en dus was er geen reden om te twijfelen bij het nieuws dat deze groep naar de AB zou afzakken.

De hoofdact bleek nog twee andere, al even Britse, groepen meegebracht te hebben, die ons beiden volslagen onbekend waren. Eerst was het de beurt aan Albatross, de groep van ene Adam Stockdale, in feite een trio maar de kopman stond er door omstandigheden blijkbaar alleen voor, en dus speelde hij enkele liedjes op zijn gitaar en dat was dat. Bij Johnny Flynn stond er wel een volledige band op de planken. Deze groep bleek een hoogst aangename verrassing. Hun opgewekte, pretentieloze folkdeuntjes brachten van bij de eerste noten de sfeer erin en kwam de zaal in de gepaste stemming voor de hoofdact.

En die hoofdact was natuurlijk Mumford & Sons! En het was zonder overdrijven een absolute voltreffer. Hun plaat was al sterk, maar live komt hun muziek nog beter uit de verf. Met hun volle, harmonieuze geluid, hun innemende samenzang en hun meeslepende songs bezorgde dit viertal het publiek waar voor hun geld. De ongedwongen verschijning van de groep op het podium en de warme stem van leadzanger Marcus Mumford maakten het plaatje compleet. Doordat we bijna vooraan in de zaal stonden, waanden we ons bij momenten bijna op een huiskamerconcert. En we waren duidelijk niet de enige die van het optreden genoten hebben. Ook de groep zelf scheen aangenaam verrast door de enthousiaste respons van het publiek. Deze groep zal snel de weg naar ons land terugvinden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: