Wim Gabriels

een blog over om het even wat

Schandmaul in Keulen

Afgelopen zaterdag stond in Keulen een concert van één van onze favoriete groepen op het programma. Een weekeindje in deze eeuwenoude stad aan de Rijn leek ons een prima idee voor een voorjaarsuitstapje. En dus zaten wij zaterdagmorgen op de Thalys naar Keulen!

Vanuit Gent duurt de rit naar Keulen (met overstap in Brussel) slechts enkele uurtjes, dus ruim de tijd om van de stad te genieten. Bij het buitenwandelen van het station sta je meteen oog in oog met de majestueuze Dom, één van de grootste gothische kathedralen van Europa en dus niet toevallig hét Wahrzeichen van Keulen. Zowel binnen- als buitenkant zijn het bezichtigen meer dan waard. Maar de stad heeft nog meer moois te bieden. In de levendige binnenstad tref je onder meer het Rathaus met zijn fraaie toren en de Groß St. Martin-kerk. En bij mooi weer flaneren de Keulenaars over de promenade langs de Rijn. Natuurlijk kun je ook van de voorjaarszon genieten op een terrasje!

Zicht op Keulen. Van links naar rechts: de toren van het Rathaus, de Groß St. Martin-kerk, de Colonius (televisietoren) en de Dom.

Later op de dag staken we met de tram de machtige Rijn over, op weg naar de concertzaal. Daar was een lange wachtrij ons deel en wanneer we eindelijk de zaal binnen waren, was het voorprogramma al volop bezig, het voor ons onbekende Burn, een stevige rockband die ons bij deze eerste kennismaking best wel aanstond.

Maar we waren natuurlijk gekomen voor Schandmaul! Deze fijne Duitse folkrockband mag ons al jaren tot hun fans rekenen. Eerder dit jaar brachten ze een nieuw album uit, “Traumtänzer”, na meer dan een jaar stilte. Onze verwachtingen waren hooggespannen want de laatste keer dat we hen live konden meemaken, was al zo’n drie jaar geleden. Een weinig verrassend concert, maar daarom niet minder doeltreffend. Schandmaul heeft intussen grote aantallen fans in Duitsland en de sfeer zat er dan ook van begin tot eind in. Twee uur laten waren we ettelijke liters zweet armer en een mooie herinnering rijker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: