Wim Gabriels

een blog over om het even wat

De verrassings-tomaatjes

KerstomaatjesOns koertje is niet zo groot, maar groot genoeg voor een paar grote houten bloembakken om bloemen en wat kruiden te kweken. Vorig jaar groeide in één van die bloembakken rucola. Rucola is een plant die zichzelf gemakkelijk opnieuw uitzaait, zodat het vaak het jaar nadien opnieuw opschiet. Dus toen er dit voorjaar op dezelfde plaats massaal piepkleine plantjes de kop opstaken, leek het me duidelijk: daar is de rucola weer! En dus kregen deze kleine groene plantjes van mij alle zorgen die ze nodig hadden, in de hoop al snel weer enkele blaadjes rucola van eigen kweek aan een zomers slaatje te kunnen toevoegen.

Maar de plantjes zagen er eigenlijk wat vreemd uit om rucola te zijn. En naarmate ze groeiden, leken ze steeds minder op rucola en steeds meer… op tomatenplantjes. Nochtans had ik nog nooit tomaten gekweekt op ons koertje. Een mysterie, zo leek het wel.

Maar al snel begon het me te dagen: ik had in het voorjaar de grond in de bloembakken verrijkt met compost van eigen keukenafval. En ja hoor, de kerstomaten die daartussen zijn beland, beschikken blijkbaar over bijzonder kiemkrachtig zaad. En zo sierden al snel weelderige rode kerstomaatjes onze koer. Deze week heb ik er een lekker pastasausje van gemaakt. Volgend jaar zijn deze verrassings-tomaatjes zeker opnieuw welkom op onze koer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: